Kisfaludy Múzsái

Himfy szerelmei – Bálint napi játékos nyílt nap (nem csak) szerelmesek részére című rendezvényünkön Kisfaludy Múzsáiról hallgattunk egy izgalmas előadást Miklósi – Sikes Csaba művelődéstörténésztől, az Emlékház volt igazgatójától.
Szegedy Róza szobájában – amely most a Kisfaludy Emlékszobánk – rendezkedtünk be. Lehet kicsit szűkösen voltunk, de mégis úgy gondoltuk, hogy az igazi hangulatot a hely maga is megteremti. Az autentikus, múzeumi környezetben, prezentációval egybekötött előadásban szerelmekről, Kisfaludy életét és költészetét meghatározó hölgyekről, asszonyokról hallottunk. Kisfaludy élete és Napló és Franczia fogságom című naplójának pikáns részletei köré fonódott az előadás.
Miklósi –Sikes Csaba által felidézett naplójegyzetek és a korszak különleges kortörténeti értékű, máig élvezhető történetei őszinte képet festenek Kisfaludy felvilágosult világlátásáról, életviteléről, társasági és szerelmi kapcsolatairól.
Az előadást követően a gimnazisták játékos feladatlappal mérhették le a megszerzett tudásukat.
Az érzelmekkel teli Bálint napi program végén, apró, szívvel festett kavicsokkal bocsájtottuk útjára a “Himfy szerelmei” című nyílt napon résztvevő fiatalokat.